Over Toegepaste EPW-workshop: Bouwknopen bij nieuwbouw en renovaties - online(VEKA: 3u vrije EPB-vorming)
Toegepaste EPW-workshop: Bouwknopen bij nieuwbouw en renovaties - online(VEKA: 3u vrije EPB-vorming)
Inhoud
Een bouwknoopvrij ontwerp is van belang om condensatie en schimmel te vermijden. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovaties waarbij de schildelen (na)geïsoleerd worden.
Vind je het niet altijd evident om bouwknopen te identificeren, te beoordelen en/of correct in de EPB-software in te geven?
- Welke bouwknopenmethode A, B of C is het meest aangewezen?
- Kan je een S-peil-punt sprokkelen door de gedetailleerde psi-waarde te berekenen? Hoe bereken je zo’n gedetailleerde psi-waarde?
- Welke meest voorkomende bouwknopen reken jij in de meeste gevallen bij gebruik van methode B?
- Is het altijd nodig om bij een niet-residentieel gebouw om voor methode B te kiezen of is forfaitaire methode C ook nog haalbaar?
- En hoe geef je complexere bouwknopen in, zoals gecombineerde bouwknopen (een raam tot op de grond), rolluikkasten, arduinen gevelplinten, gevelankers, inpandige terrassen / terrasoversteken bij appartementen, metal studs bij renovaties…?
- Wat met schildelen bij een IER die niet nageïsoleerd worden? Hoe moet je die als bouwknoop bekijken? Bv. vloerplaat op volle grond
Onze EPB-expert Jorn Van Herck duikt samen met jou in de wereld van de bouwknopen. Eerst frist hij de basisregels van de EPB-regelgeving nog even op. Daarna ga je aan de slag met de bouwknopenchecklist van OVED en identificeer je de bouwknopen op een 3D-model van een nieuwbouw- en renovatiecase. Tot slot krijg je de kans om je eigen complexe bouwknoopdetails te bespreken (2 weken vooraf te bezorgen).
Een hands-on bouwknopenworkshop met voorbeelden en tips, die je meteen kan toepassen op je volgende EPB-dossiers!
Voorbereiding
Heb je zelf een vraag of complexe bouwknoop waarover je een tweede mening wil?
Stuur die uiterlijk 2 weken vooraf naar info@oved.be door aub. Dan heeft onze lesgever nog de tijd om zich voor te bereiden.
Doelgroep
Voor wie? Voor bestaande EPB-verslaggevers, architecten, studiebureaus…
Voor wie niet? Sommige OVEDplussers EPB (EPW) (groep Limburg en OVL) krijgen deze workshop in hun jaartraject. Behoor je tot een andere groep, vraag het eerst even na.
Goed om te weten
Om je erkenning als EPB-verslaggever te behouden, dien je in 2024 6u permanente vorming over EPB te volgen, waarvan 3u de verplicht opgelegde inhoud door het VEKA en 3 uur vorming met vrije inhoud.
OVED en 2Mpact zijn erkend als vormingsinstelling voor het VEKA en vragen voor deze opleiding 3u EPB-vorming met vrije inhoud aan.
Lesmateriaal
Al het lesmateriaal wordt enkel digitaal ter beschikking gesteld voor de les en oplossingen pas na de les via ons platform ‘Mijn Opleidingen’.