Viessmann

Over Viessmann

  

Viessmann Booster : de kortste weg naar je warm water tappunt

DHW Booster warmtepomp front

Met de Viessmann booster water/water warmtepompboiler maak je tot 226 liter water van 40°C aan!

 

Deze compacte boiler met een diameter van 53 cm en hoogte van 170 cm wordt per wooneenheid geplaatst.

 

De Booster wordt aan het laagtemperatuur cv-circuit gekoppeld en waardeert de temperatuur op tot 60°C. (65°C met extra weerstand)

 

Ook als er in de zomer gekoeld wordt via de vloerverwarming, is de Booster in staat om sanitair warm water aan te maken.

 

Onze boiler werkt op het natuurlijke koelmiddel R290 Propaan, met een GWP van 3!

 

Omdat de warmtepomp zeer efficiënt is en de sanitaire leidingen tussen opwekker en aftappunt kort zijn,  scoort zeer oplossing zeer goed op het vlak van energieprestatie

 

Meer lezen

 

 

Terug naar overzicht

 

Modular : de Viessmann multitasker

Met de Modular kunnen we comfort op maat aanbieden, zonder dat dit veel fysieke plaats inneemt. Dit doordat we de cv-buffer voor koeling én verwarming plaatsen op het volume van de sanitaire boiler.

 

Doordat je zowel het volume van de buffer (50 of 75 liter) vrij kan combineren met het volume van de boiler. (200, 250 of 300 liter) Alles op 0,5 m2.

 

Lees meer

 

Vitocal 200-S_200-A mit Vitocell Modular_Milieu (2)

Vitocell 100-V_CVWC_300 l mit Vitocell 100-E_75 l_Schnitt-2

 

Als EPB contact hiervoor kan men beroep doen op Geeraart Franck frcg@viessmann.com

 

Terug naar overzicht

 

Zichtbare expertise met de Viessmann Invisible

 Viessmann biedt met de Invisible een compleet voorgemonteerde oplossing voor koelen, verwarmen, ventileren en warm water aan. Elk component werd zo ontworpen dat de totale diepte minder dan 30cm bedraagt!

De 4 modules kunnen naast elkaar, in een hoek of rug aan rug geplaatst worden, in een mum van tijd. Door zijn beperkte diepte en geruisloze werking, kan de installatie bijna overal in de woning geplaatst worden. Voor de omkasting zijn er drie standaard mogelijkheden van Viessmann maar de schrijnwerker kan ook elke mogelijke afwerking voorzien voor een esthetische integratie in ieder interieur. 

 

Lees meer

 

Foto interieur          Foto binnenzijde

 

Terug naar overzicht

 

Fossielvrij verwarmen en koelen met propaan

De aandachtige lezer zal dit contradictorisch vinden. Bij Viessmann gebruiken we twee kilogram propaan in een gesloten circuit om uw woning te verwarmen en te koelen en dit gedurende de volledige levensduur van uw warmtepomp! Propaan of R290, heeft een zeer lage GWP, wat wil zeggen dat het geen broeikasgas is. We kunnen er probleemloos temperaturen tot 70°C mee aanmaken, je kan er veilig sanitair warm water mee produceren. De warmtepomp wordt universeel toegepast voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Door de watervoerende leidingen tussen de buitenunit en de binneninstallatie, kan elke installateur deze plaatsen. Waarom zou je niet overstappen?

 

20230504 - Foto Viessmann insert

 

Terug naar overzicht

 

De zon schijnt weer in het water!

viessmann zonneboilerDe voorbije jaren verloor de zonneboiler wat terrein t.o.v. fotovoltaïsche systemen. Maar de hoge gas en stroomprijzen maken zonneboilers weer duidelijk een pak interessanter. Viessmann heeft hierin een groot en heel performant gamma in, met zowel buis- als vlakke plaat collectoren. En wat nog mooier is, dankzij de befaamde Therm-Protect techniek is het geheel heel eenvoudig te installeren en volledig onderhoudsvrij. Niet alleen je tapwater kan de zon zo verwarmen maar zeker in woningen met lage-temperatuur verwarming kan het systeem een grote bijdrage doen aan de woningverwarming.

Meer informatie op www.viessmann.be en https://www.viessmann.be/nl/services/brochures.html

 

Terug naar overzicht

Een warmtepomp zo eenvoudig als een gascondensatieketel

Viessmann warmtepompen renovatieViessmann lanceert een nieuwe reeks monoblok warmtepompen die zich net zo eenvoudig laten monteren als een gascondensatieketel. Met deze nieuwe reeks wil Viessmann de gigantische renovatiedeur voor warmtepompen opentrappen.  Minimum debiet, geen probleem. Minimum waterinhoud, geen probleem.  70°C vertrektemperatuur, geen probleem. Verder aangevuld met standaard connectiviteit, HEMS en eenvoudige ingebruikname-assistent.

Kijk op deze website voor meer informatie.

Liever iets visueels? Op Youtube vind je een filmpje.

 

Terug naar overzicht

Een nieuwe warmtepomp voor nieuwbouw

Begin 2022 lanceert Viessmann de vernieuwde Vitocal 200-S en 222-S (split warmtepomp, 222 met geïntegreerde boiler). Vele positieve eigenschappen blijven behouden of worden verder verbeterd. Zo werd er extra aandacht besteed aan een nog mooier design met een verfijning van het AAD-concept (advanced accoustic design). De buitenunit zal uiterst stil zijn en er zal het uiterst milieuvriendelijke R32 als koelmiddel gebruikt worden.

  

Wat de binnenunit betreft zijn de voornaamste aanpassingen de update van de regeling en het installatiegemak voor de installateur. De regeling zal standaard uitgerust zijn met een wifi-module. Via deze module kan zowel de eindklant als de installateur het toestel vanop afstand opvolgen en bedienen. Door deze connectie krijgt men ook 5 jaar garantie op het toestel.  Verder zal de regeling 100% compatibel zijn met de laatste nieuwe huishoudelijke batterijsystemen van Viessmann (Vitocharge). Deze totaaloplossing zal via ons home energy management systeem toelaten de energiestromen op te volgen en te optimaliseren. Wat een uniek voordeel is, zeker in nieuwbouw, maar ook in renovatie.  

  

Deze warmtepomp zal ook verkrijgbaar zijn met 2 ingebouwde CV kringen in het toestel.  Al dan niet in combinatie met ingewerkte boiler van 190 liter. Hierdoor winnen we heel wat plaats in de stookruimte! 

  

In het geval van de warmtepomp met interne boiler is de binnenunit splitsbaar in twee delen. Zo kan de installateur deze eenvoudig binnenbrengen, wat specifiek in appartementen vaak handig is. Een touchscreen is een evidentie in deze nieuwe reeks warmtepompen.

  

In deze zelfde reeks van ontwikkelingen wordt gelijktijdig ook een nieuwe monoblok warmtepomp gelanceerd. Deze heeft als initiële eerste doelmarkt de renovatiemarkt. Dankzij het propaan als koelmiddel is een vertrektemperatuur tot 70°C mogelijk. Zelfs bij -15°C buiten.

De EPB-kenwaarden zullen zo spoedig mogelijk beschikbaar gemaakt worden via onze gekende webpagina.

  

Terug naar overzicht

Eigenverbruik van een PV installatie verhogen door combinatie met een warmtepomp

Dat de afschaffing van de terugdraaiende meter een grote invloed heeft op de PV-markt en de systeemconfiguratie is een open deur intrappen. Maar ook de komst van de dynamische elektriciteitstarieven en het capaciteitstarief zal zijn invloed hebben. Omdat elektrische energie geleverd aan het net relatief weinig opbrengt en om de pieken van wat we aan het net onttrekken te verkleinen is het maximaliseren van het eigenverbruik van de opgewekte PV-stroom aangewezen.

  

Welke manieren bestaan er om het eigenverbruik te verhogen?

 

Er zijn meerdere manieren om het eigenverbruik te verhogen maar de combinatie met een warmtepomp, die toch een belangrijke elektriciteitsverbruiker is, biedt hier zeker interessante mogelijkheden. Dat vereist dan natuurlijk wel een intelligente regeling en instellingen.

  

Viessmann afbeelding website juni 2021

  

De meest voor de hand liggende oplossing is de kloksturing van de warmtepomp aan te passen. Omdat de warmtepomp uiterst zelden constant zal moeten draaien kunnen de werkingstijden best zo ingesteld worden dat ze samenvallen met de verwachte opbrengst periode van de PV-installatie.

  

Indien de warmtepomp, zoals alle Viessmann toestellen, uitgerust is met een intelligente regeling om het eigenverbruik van de warmtepomp te verhogen kan deze geactiveerd worden. Hiervoor is dan een energiemeter nodig die een signaal naar de warmtepomp stuurt zo gauw de PV-installatie meer stroom produceert dan er door de toestellen in de woning op dat moment gebruikt wordt. De aansturing en bijbehorende instellingen kunnen rechtstreeks op de Viessmann warmtepomp gebeuren.

  

Een derde manier is via activatie van de Smart-Grid-functie. Deze activatie kan via een digitale meter, de PV-omvormer of andere informatiebron. Een extern signaal dus, maar ook zo kan “overschot” aan PV-stroom zinnig gebruikt worden.

  

Hoe bufferen we dan die energie?

Dat kan door de temperatuur in de sanitair warm water boiler te verhogen, door de verwarmings buffer wat verder op te warmen of door warmte in het vloerverwarmingssysteem te bufferen. Hierdoor zal de warmtepomp veel minder moeten draaien wanneer er geen zonnestroom voorhanden is. In de zomer, in koelmodus, is iets vergelijkbaars mogelijk door de ruimtetemperatuur extra te verlagen. Door de zonnestroom als warmte te bufferen via de warmtepomp kunnen we het eigenverbruik van de PV-installatie met een 15 à 20 % verhogen, wat de terugverdientijd van de installatie zeker ten goede komt.

   

Conclusie

  

Een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is een uiterst geschikt middel om in te spelen op toekomstige nood aan flexibiliteit van en voor het elektrisch net. Alle huidig geleverde Viessmann toestellen zijn hier al klaar voor. Natuurlijk scoort deze combinatie ook goed voor het E-peil van de woning. Alle gegevens voor het invullen van het EPB verslag zijn zoals steeds op de Viessmann Website te vinden: www.viessmann.be of in de ViBooks app.

Terug naar overzicht


Hoge efficiënte warmtepomp door moderne invertertechnologie

De nieuwe generatie compacte warmtepompen Vitocal 333-G is dankzij de moderne invertertechnologie de meest efficiënte oplossing voor nieuwbouwprojecten.
Er werd bij het ontwerp uitermate aandacht besteed aan hoog warmwatercomfort, compactheid, bijzonder stille werking en installatiegemak.
In combinatie met Vitoconnect is een bediening van op afstand mogelijk en wordt de garantie uitgebreid tot 5 jaar.

 

 

 

Viessmann in 3 woorden: ViBooks, ErP- en productinfo (sept 2018)

1. ViBooks

ViBooks staat voor het centraal, snel & overzichtelijk opzoeken van documenten voor marktpartners, eindklanten en medewerkers. 

Voordelen van ViBooks zijn: snel documenten vinden, zoektijden verminderen, éénvoudig opzoeken volgens het Google principe, aanvraag onmiddellijk online beschikbaar.

Beschikbaar via website Viessmann.be ViBooks en via de App.

2. ErP-berekeningssoftware

Bereken en print hier uw energielabel

3. Viessmann productcombinaties met combi-label (09-2018) (pdf)

Klik hier (pdf)

Terug naar overzicht

 

Viessmann verwarmingsoplossingen voortaan in Hysopt-berekeningssoftware

Persbericht - Zaventem, 22 september 2017 - Viessmann, producent van gas-en olieketels voor huishoudelijke oplossingen en collectieve stookplaatsen, werkt sinds kort samen met Hysopt. Met de Hysopt-software kan men het hydraulisch ontwerp van een HVAC-installatie verfijnen zodat deze tot 30% hoger rendement oplevert. De verwarmingsoplossingen van Viessmann zullen voortaan in de Hysopt-ontwerpsoftware geïmplementeerd worden. HVAC-specialisten, installateurs en studiebureaus kunnen zo snel en eenvoudig de meest optimale configuratie voor ketels, buffervaten, woningstations en WKK’s selecteren.

Hysopt is een spin-off van de Universiteit Antwerpen en ontwikkelt een krachtige tool waarmee je een HVAC-installatie kan ontwerpen, een berekening kan maken van zowel de individuele componenten als van het geheel, een simulatie kan uitvoeren en ook de installatie kan evalueren. De technische eigenschappen van de geselecteerde componenten worden daarbij automatisch mee in rekening gebracht in het totale ontwerp. Meldingen van conceptuele ontwerpfouten verschijnen automatisch op het scherm, waardoor je deze fouten op voorhand kunt uitsluiten. De parameters van de Viessmann-oplossingen worden geïntegreerd in de berekeningssoftware.  

“De samenwerking met Hysopt stelt ons als fabrikant in staat om onze klanten beter te ondersteunen op systeemniveau met een onmiddellijke en correcte simulatie met een Viessmann-oplossing als energie-opwekker”, vertelt Wesley Van den Bergh, Product Manager bij Viessmann. “Je kan dan wel over de meest efficiënte en duurzame producten beschikken, als deze componenten niet juist hydraulisch en regeltechnisch worden afgesteld, dan ligt het rendement van het uiteindelijk systeem lager. Een systeem is immers maar zo sterk als de zwakste schakel. Voor Viessmann is deze samenwerking met Hysopt belangrijk omdat we nu een volledig systeem kunnen simuleren.”

Terug naar overzicht

 

Viessmann behaalt gelijkwaardigheidsbesluit voor woningstations - hulprekenblad beschikbaar

Viessmann Belgium heeft in 2016 een gelijkwaardigheidsattest voor afleversets voor een combilus behaald. Het certificaat is geldig voor 4 woningstations uit het Viessmann gamma. De uitzonderlijk hoge correctiefactor voor warmteverliezen fctrl,combi k van 0.80 is het resultaat van geen lokale stockage van sanitair warm water en een geoptimaliseerde decentrale debietregeling in het combilussysteem.

Concreet is recent een hulprekenblad ter beschikking (feb 2017),  zodat je deze systemen volledig en correct in de EPB-software kan ingeven.

Dit certificaat is voor volgende 4 woningstations uit het Viessmann gamma:

  • Viessmann Logotherm Premium
  • Viessmann Logotherm Extra
  • Viessmann Logotherm basis (maatwerk mogelijk naar uw wens)
  • Viessmann Logotherm Plus (maatwerk mogelijk naar uw wens)

De uitzonderlijk hoge correctiefactor voor warmteverliezen (f ctrl, combi k) van 0.80 hebben wij bekomen door verschillende simulaties en de specifieke productsamenstelling:

  1. Geen lokale stockage van sanitair warm water
  2. Door de toepassing van de thermostatische bypass aan het einde van elke stijgkolom is een decentrale debietregeling mogelijk. Deze biedt ook een sanitair comfort doordat de primaire aanvoer niet kan dalen onder een bepaalde temperatuur. Tegelijk zorgt deze ervoor dat de retourtemperatuur niet verhoogd terugkeert naar de stookplaats, wat een rendementsverhoging van de installatie met zich meebrengt.

Deze waarde is de hoogste correctiefactor die toegekend kan worden!
 
Het gelijkwaardigheidsattest en het hulprekenblad is beschikbaar op de website van het VEA.

Meer info over de technische eigenschappen en gegevens van de producten zelf vind je op deze link.

Terug naar overzicht

 

Waar vind je alle EPB-info van het Viessmann gamma?

Viessmann heeft alle EPB-info voor haar verschillende technieken, zoals gas/olie-condensatietoestellen, warmtepompen, boilers, WKK, woningstations (combilus)…, hier online gezet in tabellen: http://www.viessmann.be/nl/Woning/Energieprestatieregelgeving.html

Zeer handig voor jullie als verslaggevers!

Terug naar overzicht

 

Wat is het bouwjaar van het verwarmingstoestel?

Op elk Viessmann toestel is er een serienummer aanwezig, bestaande uit 16 cijfers waarvan de eerste 7 cijfers het artikelnummer aanduiden. Het 8ste cijfer staat voor het bouwjaar.

Terug naar overzicht

 

Viessmann is de technologische trendsetter van de verwarmingssector

Het productgamma van Viessmann biedt voor alle toepassingsgebieden en energiedragers oplossingen op maat aan met efficiënte systemen. Als milieubewustepionier levert de onderneming al decennialang bijzonder efficiënte en schone verwarmingssystemen voor stookolie en gas, zonne-installaties, verwarmingssystemen voor hernieuwbare grondstoffen en warmtepompen. WKK, woningstations- en biogasinstallaties vervolledigen het aanbod. Het volledige aanbod van Viessmann biedt toptechnologie en zet de norm. Met zijn energie-efficiënte systemen helpt Viessmann de verwarmingskosten te drukken en is ook vanuit ecologisch oogpunt de juiste keuze.

Efficiënte oplossingen op maat

Viessmann heeft voor elke behoefte het passende verwarmingssysteem, hangend of staand, individueel combineerbaar, toekomstgericht en energiezuinig. Zowel voor woningen, appartementsgebouwen, commerciële en industriële complexen of overheidsgebouwen. Het maakt daarbij niet uit of de installatie bedoeld is voor renovatie of nieuwbouw.

Terug naar overzicht

 

Contact

Contact voor al je vragen: info@viessmann.be

  • Tel. professioneel: 02 712 07 01

Viessmann, Hermesstraat 14, 1930 Zaventem (Nossegem)

Onze algemene website via deze link

Terug naar overzicht

Structurele partners

  • Saint Gobain Innovative Materials Belgium N.V.
  • Groen Licht Vlaanderen
  • Nathan Systems nv
  • Bosch Thermotechnology NV
  • Thercon
  • Itho Daalderop Belgium
  • VERO DUCO
  • Daikin
  • Panasonic France
  • Vaillant Group Belgium NV
  • Ventilair Group
  • Group Casier
  • Viessmann Belgium BV
  • Groupe Atlantic Belgium NV/SA
  • Renson NV
  • Vasco Group nv